Xerrada Central Ateneu

La presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, ha assegurat que la Llista Cívica per la Independència ha “reactivat el debat sobre la independència”. Ho ha fet davant d’un Ateneu Barcelonès ple, on ha demanat una gran participació dels socis durant la consulta sobre el projecte que legitimi el resultat, sigui quin sigui. La presidenta ha revindicat els valors de l’entitat on els socis “sempre tenen l’última paraula”. En aquest sentit, ha afirmat que “l’Assemblea seguirà fent el que ha fet sempre: treballar per la independència”.

D’altra banda, el coordinador de la Comissió d’Estratègia i Discurs, Uriel Bertran, ha defensat que la Llista Cívica per la Independència és una proposta clara i transparent que busca crear un efecte bola de neu que sacsegi el tauler polític. També creu que la Llista Cívica engrescarà l’independentisme, davant la deriva autonomista dels partits independentistes, que està desmobilitzant les bases. En aquest sentit, ha exposat que “la fractura que hi ha en aquests moments és la gent que es queda a casa o que vota aquests partits amb el nas tapat”.

Aquest acte central per informar a la ciutadania sobre el projecte Llista Cívica per la Independència no és pas el punt final d’aquest cicle de més de 80 xerrades per tota Catalunya. Fins al 13 de març, un dia abans que conclogui el període de votació dels socis al projecte, hi ha encara una vintena d’actes programats.

El llarg termini de votació, que inclou dos caps de setmana, vol facilitar la
participació dels socis. En aquest sentit, aquells associats que ho sol·licitin podran fer el tràmit presencialment en algunes seus territorials de l’entitat. Tots aquests moviments demostren l’interès i l’esforç del Secretariat Nacional perquè aquesta decisió sigui presa amb la màxima participació i amb tota transparència
democràtica.