1) Assumir totes les responsabilitats, incloses les de publicar la declaració d'independència així com tots els decrets i lleis que l'acompanyin, per part dels diputats i diputades i membres del govern de la Generalitat, i apartar els funcionaris d'aquesta responsabilitat.

2) Ordenar la retirada de tota la simbologia espanyola en territori català.

3) Preparar, conjuntament amb la societat civil organitzada, un pla de mobilització sostinguda en suport a la declaració d'independència, per tal de fer evident davant el món la pèrdua del control del territori per part de l'estat espanyol. Som davant d'una revolta democràtica i d'una ruptura amb el marc constitucional espanyol, feta des de la majoria democràtica i així s'ha de mostrar al món.

4) Garantir que la cadena de comandament del cos dels Mossos d'Esquadra sigui lleial al govern, conscient i disposada a aplicar allò que se li ordeni des del Govern català. Els nomenaments seran fets per la Conselleria d'Interior.

5) Desenvolupar una potent estratègia diplomàtica per tal d'aconseguir el reconeixement internacional de l'estat català, basada en l'anunci formal de la declaració d'independència i la mobilització i l'acció política sostinguda per fer-la efectiva.

6) Preparar des de la Conselleria d'Exteriors un informe amb totes les vulneracions de drets fonamentals que ha perpetrat l'Estat espanyol per reprimir el moviment d'autodeterminació. Les vulneracions han de ser acreditades en dictàmens del Comitè de Drets Humans, del Grup de Treball de Detencions Arbitràries i dels relators de Nacions Unides i en resolucions del Consell d'Europa. Així com en sentències de tribunals europeus i en tribunals nacionals, en el cas del rebuig d'euroordres, i supranacionals com el TJUE de Luxemburg i el TDH d'Estrasburg. Caldrà també enviar l'informe a tots els governs del món i a les principals institucions internacionals.

7) L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) operarà com a finestra única per a la tramitació i el pagament d'impostos.

8) Negociar l'accés als mercats internacionals de finançament en l'etapa de transició.