Primer escenari
Majoria absoluta independentista, i que la Llista Cívica per la Independència sigui determinant per a aquesta majoria. Es configura una majoria independentista per activar la DUI i desenvolupar un acord nacional que permeti fer-la efectiva i sostenir-la en el temps. Escenari òptim.

Els elements que han d’assegurar l’acord per sostenir la declaració d’independència han de ser una presidència i un govern que ofereixin garanties de trajectòria i compromís per fer efectiu el programa de la Llista Cívica per la Independència.

Segon escenari

Tot i que la Llista Cívica per la Independència sigui determinant per tenir una majoria independentista, ens podem trobar amb la posició d’altres actors de voler posposar sine die l’activació de la declaració d’independència i les mesures a emprendre. En aquest cas es bloquejarà l’inici de la legislatura autonòmica, i si cal, s’anirà a la repetició electoral.

Tercer escenari
Si no és possible el bloqueig perquè actors dits independentistes pacten amb el PSC-PSOE, es procedirà a la denúncia implacable de l’autonomisme i la decadència que comporta. Es participarà de manera intermitent en el Parlament per aprofitar els altaveus dels debats parlamentaris més destacats.

En cap cas es participarà de la gestió autonomista. Els i les diputades es dedicaran a recórrer el territori i exposar l’alternativa independentista. Les decisions més rellevants a prendre es consultaran amb la ciutadania, inscrita de suport de la Llista Cívica per la Independència.